Om oss

Välkommen till
Kennel Lucky rush

Jag som står bakom kenneln heter Lisa och bor med man och våra två pojkar i Jörlanda på Västkusten. Till familjen hör, förutom hundarna, även katterna Busan och Pepsi.

Jag växte upp med familjens Irländska setter, Danilo. En stor personlighet med mycket egen vilja som också var framgångsrik i utställningsringen.

När det var dags för den första egna hunden bodde vi i Göteborg och tyckte det passade bättre med en mindre hund i storstaden. Valet föll på Engelsk Cockerspaniel och en svart liten fröken vid namn Amanda kom in i våra liv. När hon och barnen blev äldre började tankarna på en lite större och mer aktiv hund ta form. Welsh Springer Spaniel verkade vara det perfekta mellantinget av Setter och Cocker och så blev det. 2015 flyttade Dixie, Funbone’s Liverpool Redhead, hem till oss. Dixie och jag har provat på både Agility, Nosework, Jaktträning, Viltspår och Utställning. 2018 flyttade nästa Welsh, Salli -Art Gesons Peach hem, hon visade sig dock passa så bra med min svägerska att hon sommaren 2020 fick flytta dit permanent.  I stället kom hösten 2020 Tilie, Funbones Firminos Samba Action till vår familj. 

Welsh Springer Spaniel är en sportig hund som är med på det mesta -där familjen är trivs welshen. Men det är också en hund som behöver aktivering och att få jobba på något sätt.

Drömmen om att föda upp sunda, vackra, arbetsvilliga familjehundar har funnits med så länge jag kan minnas. För att få den bästa grunden gick jag under 2020 SKK:s uppfödarutbildning. Kennelnamnet godkändes i januari 2021. Kennelns första kull såg dagens ljus den 10:e mars 2021. 8 juli 2022 kom kennelns andra kull.

jag o dixie
Julhundar
Valp höst i fart